Άνοιξε η βεράντα του Galaxy στο Hilton

Δείτε το νέο μενού! Δώρο η συνταγή για Μιλφέιγ καρύδας με σος αλμυρής καραμέλας!

18/05/2016
Hilton

Στον τελευταίο όροφο του Hilton Αθηνών, η εντυπωσιακή βεράντα με θέα τη μαγευτική Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό άνοιξε πάλι τις πόρτες της και υπόσχεται υπέροχες νύχτες κάτω από τ’ αστέρια. Ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου, για ακόμα μια χρονιά εντυπωσιάζει με τις πρωτότυπες  ιδέες του για το φετινό μενού. Ξεκινήστε το δείπνο σας με ταρτάρ τόνου με κρύα σούπα από αρακά και πεπόνι και γευτείτε όλη την φρεσκάδα και τα αρώματα της θάλασσας. Στη συνέχεια, το καρπάτσιο από χταπόδι με φρυγανισμένο ψωμί αντσούγιας ,η παραδοσιακή χορτόπιτα με ξινομυζήθρα Νάξου και η σαλάτα του Καίσαρα με αστακό θα δώσουν στο δείπνο σας μια ξεχωριστή μεσογειακή νότα. Η ταλιάτα από μοσχαρίσιο χτένι Black Angus με ψητά λαχανικά ήδη έχει αναδειχθεί σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα, ενώ ευχάριστη γευστική έκπληξη αποτελεί ο κόκορας παστιτσάδα με αφρό από φρέσκο καϊμάκι. Το Sushi bar του Galaxy και φέτος θα ικανοποιήσει απόλυτα τους fan του είδους με τις κλασικές αγαπημένες ποικιλίες σε σούσι, σασίμι και νιγκίρι αλλά και πιο πρωτότυπους συνδυασμούς, όπως το Dragon roll με γαρίδα panko και αβοκάντο, το Hamachi California Roll με ψάρι χαμάτσι και σος λεμονιού yuzu και το EelMaki με χέλι και μπρικ. Οι καινούργιες “αφίξεις” στα επιδόρπια, όπως το μιλφέιγ καρύδας με σος αλμυρής καραμέλας, ο κύλινδρος σοκολάτας Valrhona με σος κουμ κουάτ και οι τραγανοί λουκουμάδες γεμιστοί με μους μαστίχας, που συνοδεύονται από σος ελληνικού καφέ και παγωτό καϊμάκι, θα αποτελέσουν τον τέλειο επίλογο γι’ αυτή την όμορφη γευστική εμπειρία.
Από τις 18:00, η υπέροχη βεράντα του Galaxy Bar σας περιμένει για κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα. Δοκιμάστε ένα από τα καινούρια cocktail infusions, όπως το Honeymoon με τζιν αρωματισμένο με τζίντζερ και ραβέντι και το Carpe Noctem με παλαιωμένο ρούμι αρωματισμένο μ’ εσπεριδοειδή.

Hilton

Hilton

 

Μιλφέιγ καρύδας με σος αλμυρής καραμέλας και σορμπέ λεμόνι

Υλικά ( Για μία μερίδα)

-          20 ml γάλα καρύδας                                 – 5 gr αλάτι

-          80 ml  κρέμα καρύδας                              -46 gr φύλλο κρούστας

-          100 ml κρέμα γάλακτος                           - 40 gr  ζελατίνη σκόνη

-          50 g  σκόνη καραμέλας                            – 0,001 ml έλαιο καρύδας

-          20 ml Malibu ρούμι

-          80 gr  ζάχαρη

-          30 gr  ζάχαρη διακόσμησης

-          3 gr    φυλλαράκια διακόσμησης

Μαγείρεμα:30-40ꞌ

Εκτέλεση

Για τα φύλλα:
Πασπαλίζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή σε λαδόκολλα τη σκόνη καραμέλας.
Στην συνέχεια τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τη σκόνη καραμέλας εναλλάξ.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες τρεις φορές. Μετράμε το μέγεθος που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 ° C  για 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν τα φύλλα ένα καραμελένιο χρώμα. Στη συνέχεια αφήνουμε τα φύλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη σος:
Σε μια κατσαρόλα που είναι επάνω στη φωτιά ρίχνουμε σποραδικά τη ζάχαρη.
Όταν έχουμε ρίξει όλη την ποσότητα της ζάχαρης, αλατίζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Τέλος ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για  την κρέμα καρύδας:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει η σαντιγί προσέχοντας να μην γίνει πολύ σφιχτή.
Βράζουμε την κρέμα καρύδας με το γάλα καρύδας.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη, το έλαιο καρύδας και το ρούμι malibu.
Αφήνουμε να φτάσει στους 22 ° C.
Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε ντελικάτα το μείγμα με τη σαντιγί.

Παρουσίαση πιάτου:
Σε δύο διαφορετικά φύλλα τοποθετούμε με το κορνέ την κρέμα καρύδας (8 μπάλες συμμετρικά ) και τοποθετούμε το ένα φύλλο επάνω στο άλλο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το τρίτο φύλλο πάνω στα δύο και το καλύπτουμε με τη ζάχαρη διακόσμησης.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη σος πάνω στο πιάτο και τοποθετούμε το κομμάτι μιλφέιγ πάνω στην άκρη της γραμμής.
Προσθέτουμε μια μπάλα παγωτού σορμπέ λεμόνι και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close