Halloween ατμόσφαιρα στο The Sweet Spot

Στο “Trick or Treat?”, απαντήστε Treat και κεράστε τους φίλους σας Nutella Layer Cake ή Choco cupcakes!

29/10/2014
The Sweet Spot

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο πολύ γιορτάζεται στην Ελλάδα, το αμερικάνικο έθιμο, το Halloween. Παιδικά πάρτι όσων παιδιών έχουν γενέθλια τον Οκτώβριο έχουν σαν θέμα το Halloween, ακόμα και πολλά πάρτι ενήλικων. Έτσι, όταν η φίλη μου Ζωή Βιδάλη μου είπε ότι ετοιμάζει Halloween μενού γλυκών για το The Sweet Spot της, τότε σκέφθηκα να κάνουμε μια fun φωτογράφηση και να μας δώσει αποκλειστικά συνταγές γλυκών της. Οπότε μετά από αυτό το post, αν κάποιος σας ρωτήσει: “Trick or Treat?”, εσείς να απαντήσετε «Treat» και να τους κεράσετε Nutella Layer Cake ή Choco cupcakes!

H Ζωή Βιδάλη με τον Κωνσταντίνο Γκουτζαμάνη και τον Δημήτρη Γιαννάτο.

H Ζωή Βιδάλη με τον Κωνσταντίνο Γκουτζαμάνη και τον Δημήτρη Γιαννάτο.

Ζητήσαμε από 2 φίλους, τον Κωνσταντίνο Γκουτζαμάνη και τον Δημήτρη Γιαννάτο να γίνουν τα μοντέλα μας για την φωτογράφηση. Φανατικοί πελάτες του The Sweet Spot (και της Κηφισιάς και του Χαλανδρίου) ήρθαν, έφαγαν ωραία γλυκά, πήραν για το σπίτι για να κάνουν … treat τις κοπέλες τους, γέλασαν και στο ενδιάμεσο έβγαλαν και φωτογραφίες με την ματιά και τον φακό του Γεράσιμου Φρόνιμου.

The Sweet Spot
Nutella Layer Cake
Υλικά για το Cake σοκολάτα
225 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα) λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
140 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
½ κουτ του γλυκού μπεϊκιν
½ κουτ. του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ζεστή)
½ φλιτζάνι νερό (βραστό)

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπεϊκιν, σόδα και αλάτι, και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, περίπου 2 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Σε αυτά τα δύο λεπτά, λιώνουμε την σοκολάτα, λιώνουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο όσο χτυπάμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Μετά προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, μετά προσθέτουμε την βανίλια. Προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, μετά την ζεστή κρέμα γάλακτος (σιγά σιγά όσο χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα). Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το βραστό νερό σιγά σιγά στο μείγμα. Χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Υλικά για το Choco Frosting
200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
230 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
50 ml nutella

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε στο βούτυρο. Χτυπάμε καλά (3 λεπτά). Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε τη Nutella και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο το κέηκ σοκολάτας, γαρνίρουμε με το Nutella frosting, τοποθετούμε ακόμα μια στρώση κέικ, και γαρνίρουμε ξανά. Αν θέλουμε στο τέλος βάζουμε από πάνω σοκολατένια Sprinkles και candies!

The Sweet Spot

Choco cupcakes
Υλικά για το Cake σοκολάτα
225 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα) λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
140 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
½ κουτ του γλυκού μπεϊκιν
½ κουτ. του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (ζεστή)
½ φλυτζάνι νερό (βραστό)

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπεϊκιν, σόδα και αλάτι, αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, περίπου 2 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Σε αυτά τα δύο λεπτά, λιώνουμε την σοκολάτα, το βούτυρο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο όσο χτυπάμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Μετά προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, και ύστερα προσθέτουμε την βανίλια. Τώρα προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι, μετά την ζεστή κρέμα γάλακτος (σιγά σιγά όσο χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα). Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το βραστό νερό σιγά σιγά στο μείγμα. Χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε σε χαρτάκια που έχουμε βάλει σε φόρμα muffins. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.

Υλικά για το Choco Frosting
200 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ γάλα
1 κ βανίλια
50 γρ κακάο (χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε στο βούτυρο. Χτυπάμε καλά (3 λεπτά). Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε το κακάο και προσθέτουμε στην κρέμα. Χτυπάμε καλά.
Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη είναι η ωραιότερη στιγμή! Τώρα θα αυτοσχεδιάσουμε στολίζοντας τα γλυκάκια. Τα καλύπτουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή αλλιώς ένα κορνέ για να τους δώσουμε ένα πιο χαριτωμένο σχήμα. Μπορούμε να τα στολίσουμε με πολύχρωμη τρούφα, καραμελίτσες ή ότι άλλο θέλουμε!

The Sweet Spot

Παιδί του κέντρου, ο 32χρονος Κωνσταντίνος εργάζεται στην επικοινωνία γνωστής γκαλερί. Για το Sweet Spot έμαθε από την σύζυγό του, και από τότε έγινε fan.

The Sweet Spot

O Δημήτρης μένει στον Διόνυσο και όπως λέει χαρακτηριστικά «γυρνώντας από την δουλειά, θα σταματήσω στην Κηφισιά για ένα γλυκό!»

The Sweet Spot

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close