Νατάσα Εξηνταβελώνη

Στο κέντρο της Κηφισιάς, για καφέ και γλυκό, με την νεαρή πρωταγωνίστρια του Μάνα Χουρανού!

16/03/2015
Εξηνταβελώνη

Συνάντηση για καφέ και cakes, με την πρωταγωνίστρια του Μάνα Χουρανού, Νατάσα Εξηνταβελώνη στο Cake της Κηφισιάς. Πέρασα ένα ολόκληρο απόγευμα με την Νατάσα (είμαι τρελός fan της σειράς) και το επιβεβαίωσα: Η 23χρονη πρωταγωνίστρια, απόφοιτος Εθνικού Θεάτρου και φοιτήτρια -ελπίζει για λίγο ακόμα- στο Παιδαγωγικό της Αθήνας (μαθήτρια του 19,5) είναι αυτό που λέμε «η χαρά της ζωής»! Νέα, δροσερή, χαριτωμένη, σοβαρή αλλά και αστεία, ζεστή, έτσι όπως την απολαμβάνουμε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Mega, ως Αλεξία, την έφηβη κόρη της Μαρίας Σολωμού. Είναι από τα πιο φρέσκα πρόσωπα της φετινής χρονιάς και εκείνη δείχνει να το απολαμβάνει, χωρίς άγχος όμως… Περισσότερο την προβληματίζει αν θα έχει καλό καιρό ή θα βρεί χρόνο για να συναντηθεί με τους φίλους της στα Εξάρχεια – όπου θα πάει με το ποδήλατο (από το Περιστέρι όπου μένει) ενώ τελευταία έχει «ξανα-ανακαλύψει» την περιοχή της, το Περιστέρι, όπου συχνάζει στον κάτω πεζόδρομo. «Άσε, είμαι έξαλλη γιατί μου έκλεψαν το ποδήλατο την περασμένη εβδομάδα» μου λέει χαμογελώντας. Και λέγοντας φίλους, εννοούμε τους περισσότερους από όσους εχουν ξεχωρίσει φέτος τηλεοπτικά – θα τους δείτε όλους εδώ σύντομα- και είναι κολλητοί από τα χρόνια της Δραματικής: Λίλα Μπακλέση, Ρένος Ρώτας, Πάρις Παρασκευάδης – Πλάνετς. «Μια έντονη ανάμνηση από τα χρόνια της σχολής είναι όταν μόλις είχαμε τελειώσει τις εξετάσεις της 2ης χρονιάς, είχαμε εξεταστεί πάνω στο Δεσποινίς Τζούλια, και ήμασταν όλα τα κορίτσια, εξαντλημένες και με ελάχιστο ύπνο, ξάπλα στο πάτωμα, με τα παράθυρα ανοιχτά και να γελάμε, με τα δικά μας ωραία και αστεία που πάντα λέμε μεταξύ μας… Είναι μια ανάμνηση που πάντα θα κρατώ μαζί μου και θα μου θυμίζει πόσο ωραία πέρναγαμε!» Την ρωτά πόσο μοιάζει με το τηλεοπτικό της alter ego και μου παραδέχεται πως τις επαναστάσεις της έχει κάνει και εκείνη και μάλιστα νωρίς: Μαθήτρια της Β΄ Λυκείου ζητά από τους γονείς της να μετακομίσει σε δικό της σπίτι, πάντα κοντά τους, ώστε να έχει τον δικό της χώρο. Και εκείνοι το δέχονται γιατί ξέρουν καλά πόσο υπεύθυνη είναι η μοναχοκόρη τους! «Οι γονείς μου είναι πολύ άνετοι και ήξεραν ότι μπορεί να έχω την αυτονομία μου, αλλά πάντα κάτω από την επίβλεψή τους!» Έχει ένα λαμπραντόρ, την Ορελί, κάνει πιλάτες και τρέχει αρκετά, «Αρχές Απριλίου, ξεκινάω τα μπάνια στην θάλασσα, ετοιμάσου να πάμε», ήταν για τουλάχιστον 8 χρόνια vegeterian (τώρα τρώει λίγο ψάρι και κοτόπουλο αλλά όχι καθημερινά), και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Λέοντα («Λέων με Λέων είμαι»): Σταθερότητα, Εγωισμός, Κυριαρχία. «Δεν έχω καλύτερο τις Κυριακές από το να πηγαίνω με τον θείο μου τον Δημήτρη, σε παζάρια και να βρίσκω «διαμάντια»: συλλεκτικά πράγματα, παλιά βιβλία, κομμάτια ύφασμα, παλιά έπιπλα που τα μεταποιώ και τα μεταμορφώνω. Όπως καταλαβαίνεις, το σπίτι μου αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα διακόσμηση!» Στο ενδιάμεσο, δοκιμάζουμε το Carrot Cake και το Red Velvet (η Νατάσα τρελλαίνεται για το Carrot, εγώ για το Red Velvet). Όπως ποζάρει -ο Γεράσιμος της λέει να κάνει πως είναι στο Manhattan- στην είσοδο του Cake, έρχονται και της μιλάνε fans της σειράς που την αναγνώρισαν. Αργότερα μου λέει πως δεν νιώθει τόσο αναγνωρίσιμη και πως δεν έχει έρθει σε δύσκολη θέση από θαυμαστή, απλώς απολαμβάνει όταν της μιλάνε. Φέτος, πέρασε τον χειμώνα της στο Ίδρυμα Κακογιάννη όπου έπαιζε στην παράσταση Χίλντα της Μαρί Ντιάιγ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Η επιτυχία της δουλειάς ήταν τέτοια που αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο θέατρο Βικτώρια (το Κακογιάννη είχε προγραμματισμένα άλλα πράγματα). Έτσι, και τον Μάρτιο θα τρέχει με το καινούριο της ποδήλατο – που μάλλον ήδη θα έχει πάρει- μεταξύ γυρισμάτων (το στούντιο είναι κοντά στο σπίτι της) και θεάτρου. Και αμέσως μετά, ξεκινάει τα μπάνια στην θάλασσα, yupiiii…

Εξηνταβελώνη

Εξηνταβελώνη

Εξηνταβελώνη

Κέικ καρότου (η original συνταγή από το Cake)
Υλικά:
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
230 γρ. λάδι
2 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. κανέλλα
900 γρ. τριμμένα καρότα
230 γρ. ξανθές σταφίδες
200 γρ. καρύδια χονδροκομμένα
Για το γλάσο
680 γρ. τυρί κρέμα
330 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. βανίλια (κατά προτίμηση σε υγρή μορφή)
Θερμοκρασία: 180 C
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 30’
Φόρμες: 2 στρογγυλές, διάμετρος 24-26 εκ.
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ με μίξερ χειρός και σιγά-σιγά ρίχνετε το λάδι, την ζάχαρη και ανακατεύεται καλά.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλλα και τα προσθέτετε στο αρχικό μείγμα.
Διπλώνετε μέσα, με ένα μεγάλο κουτάλι, τα τριμμένα καρότα, τα χονδροκομμένα καρύδια και τις σταφίδες.
Μεταφέρετε το μείγμα σε δυο βουτυρωμένες, ίσες φόρμες και το βάζετε στο φούρνο.
Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζετε τα τρία υλικά για το γλάσο, και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Όταν το γλυκό έχει κρυώσει, απλώστε το γλάσο στο ένα κέικ και έπειτα, με προσοχή, βάλτε το δεύτερο κέικ πάνω στο πρώτο και απλώστε το υπόλοιπο γλάσο παντού.
Εξηνταβελώνη

«Η επόμενη τούρτα μου θα είναι Carrot Cake και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων!» (σ.σ. έχει γενέθλια στις 29 Ιουλίου).

Εξηνταβελώνη

Με τον Γεράσιμο Φρόνιμο.

Εξηνταβελώνη

Εξηνταβελώνη

Ακολουθείστε το Cake στο instagram cake_kifisias.

 

Φωτογραφίες: Γεράσιμος Φρόνιμος.

 

To Mr-Green.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Διαβάστε περισσότερα...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close